background

Nyttiga och utsökta recept från A.Vogel

Äpple- och kanelbagels

Äppel-kanel-bagels
  • Förberedelse:  min
    Tillagning:  min
  • enkel
  • 6 stycken
  • Prep: 20 min
  • enkel
  • 6 stycken
Äppel-kanel-bagels

För alla som älskar kombinationen äpple och kanel!

Ingredienser

  • 5 tsk kokossocker
  • 3 tsk kanel
  • 75 g torkat äpple
  • 2,25 dl ljummet vatten
  • 2,5-3 dl vetemjöl
  • 2,5-3 dl durumvetemjöl
  • 1 påse torrjäst

Gör så här

Värm ugnen till 200 °C. Hacka äpplena i lagom stora bitar.

Blanda mjöl, kanel, 3 tsk kokossocker och jäst. Tillsätt vatten och rör ihop till en deg. Blanda i äppelbitarna och arbeta degen på lätt mjölat underlag till en jämn och smidig deg.

Placera degen i en välmjölad skål, täck över med bakduk och låt jäsa i ungefär en timme till dubbel storlek.

Dela degen i sex lika stora bitar. Forma varje bit till en rund bulle och tryck ut ett hål i mitten med hjälp av pekfingret. Snurra gärna degbiten runt fingret så att ringen i mitten blir större.

Jäs bagelsen under bakduk i ytterligare 10 minuter. Koka upp vatten samt 2 tsk kokossocker i en stor kastrull. Lägg dina bagels med hjälp av en hålslev en åt gången i vattnet. Ta ut efter 30 sekunder och lägg på en plåt med bakplåtspapper.

Grädda bagelsen i ugnen i 20 minuter; vänd dem efter att halva tiden har gått.

När de är klara, dela dem på mitten, sätt i brödrosten och njut med smör och sylt och en varm kopp kaffe eller te...

 

Herbamare örtsalt

A.Vogel Herbamare är en blandning av rent havssalt och nyskördade, ekologiskt odlade örter och grönsaker, bearbetade omedelbart efter skörd.

Upptäck innehållet!